Blog

Nerja Balcón de Europa Finca La Toronja

Nerja is een stad in de historische regio La Axarquia, wat valt er te beleven?

Nerja is een stad in de historische regio La Axarquia, en is bekend door haar grotten. In deze grotten zijn muurtekeningen ontdekt, waaruit blijkt dat deze regio al sinds de prehistorie bevolkt is. Daarnaast kun je in Nerja genieten van de rijke historische cultuur en architectuur, maar ook van de omgeving. Nerja ligt aan de kust van de Middellandse Zee, die wordt gevormd door stranden, baaien en kloven. Genoeg om van te genieten dus!

De grotten van Nerja

 De grotten van Nerja zijn in 1959 ontdekt en zijn een van de belangrijkste toeristische bezienswaardigheden. De grotten bestaan uit bijna 2 kilometer ondergrondse galerijen die open zijn voor het publiek. Hier kan je de fantastische geologische formaties bewonderen die door de eeuwen heen gevormd zijn. De hoge plafonds en ruime kamers zijn gedecoreerd met zuilen. De stalactieten en stalagmieten hebben de grootste kamer gevormd, die bekendstaat als de ‘prehistorische kathedraal’. Hierdoor zijn de grotten uitgeroepen tot een historisch artistiek monument. De grotten zijn van grote archeologische waarde door de muurtekeningen uit de paleolithische periode, maar er zijn ook overblijfselen van andere periodes weergevonden, zoals het Epipaleolithic en het Neolithic.

Het historische centrum van Nerja – Rijke cultuur en architectuur

Het historische centrum van Nerja kenmerkt zich door de lokale architectuur. Een mooi voorbeeld hiervan is de Hermitage van Nuestra Senora de las Angustias, die in de 16e eeuw gebouwd is. In deze Hermitage bevinden zich uitzonderlijke en goed bewaarde fresco’s. Verder kun je prachtige wandelingen maken door de oude binnenstad van Nerja. Hierbij mag je het zogenaamde Balcón de Europa (Balkon van Europa) niet missen! Dit is midden in de stad te vinden, aan de kust. Oorspronkelijk was het een fort, dat tegen de rotsen gebouwd werd om weerstand te bieden aan Engelse piraten en kapers. Op de overblijfselen van dit fort is nu een soort wandelpromenade gebouwd, die ver boven de rotsen uitsteekt. Vanaf een soort balkon heb je een fenomenaal uitzicht over de Middellandse Zee.

Rio Chillar en Frigilliana

Ben je meer een natuurliefhebber en ga je liever de stad uit? Dan heeft de regio La Axarquia diverse verrassingen in petto. Bezoek zo’n 5 kilometer ten noorden van Nerja het pittoreske dorp Frigilliana, dat enkele jaren geleden is uitgeroepen tot een van de prachtigste dorpen van Spanje.

Ook voor iedereen die wil genieten van wandelen, natuur en rust is een dagje uit naar de ‘rio Chillar’ een must. Deze verfrissende rivierwandeling is licht en ook geschikt voor kinderen. De Chilliar-rivier biedt bovendien diverse poelen en watervallen waarin je heerlijk kunt zwemmen.

Volop mogelijkheden voor dagjes uit

Nerja is daarmee een geweldige bestemming als je vanuit Finca La Toronja een of meerdere dagtripjes wilt maken. Bovendien is Nerja goed bereikbaar; dit stadje ligt op zo’n 30 minuten rijden van Málaga en een kleine 45 minuten van Coín. Wil je weten wat er nog meer in de omgeving te doen is? Vraag het ons gerust!

 

Deel dit bericht