Mountainbiken, wandelen, en veel meer!

Wandelen

Het is heerlijk wandelen in de Sierra de las Nieves en Sierra de Mijas!

Verschillende wandelpaden doorkruisen de wijde omgeving van Finca La Toronja. Vanuit Coín vertrekken meerdere uitgestippelde wandelingen (o.a. Barranco Blanco, …).

In de natuurgebieden Sierra de la Nieves, Sierra de Mijas en Sierra Blanca werden een tiental verschillende routes van diverse moeilijkheids-graden uitgestippeld. Er zijn dus wandelingen beschikbaar voor iedereen.

Leuke tip: Op slechts 15 minuutjes rijden van Finca La Toronja ligt het prachtige gebied van ‘Refugio de Juanar’ met zijn prachtig zicht op de Middellandse Zee, de Marokkaanse kust en Gibraltar.


Mountainbikes (MTB) en koersfietsen

Het walhalla voor wie houdt van fietsen en mountainbiken. Beter kan je de prachtige Guadalhorce vallei niet omschrijven.

De licht glooiende heuvels en de pittige beklimmingen van 2º categorie zijn een droom voor de fietsers die houden van een stevige inspanning.

Voor de MTB-liefhebbers zijn er ondermeer de padden van de Sierra de Mijas, Nacimiento de Coin en Sierra de las Nieves. We zorgen indien gewenst voor mountainbikes en koersfietsen van goede kwaliteit!


El Caminito del Rey

Dit is een ongelooflijk mooi pad doorheen een extreem diepe kloof. Het houten pad zelf werd met bouten aan de rotswand bevestigd.

Ooit was dit een gammel en levensgevaarlijk pad, maar na een volledige restauratie is het opnieuw open sinds 2015. Het is een schitterende ervaring. Je kijkt in duizelingwekkende dieptes, wandelt over een loopbrug en zelfs over stukken met een glazen boden.

Een onvergetelijke ervaring voor mensen zonder hoogtevrees en met een goede fysieke conditie.


Avontuur

Houdt u van een wat meer avontuurlijke vakantie? U vindt in de Finca La Toronja een prachtige uitvalsbasis!

De bergen van Andalusië lenen zich immers voor heel wat avontuurlijke sporten. In en rond het water? U kan heerlijk gaan raften of aan canyoning doen. Of hangt u liever tegen een bergwand? De omliggende bergen bieden veel mogelijkheden om te gaan bergbeklimmen of een spannende rappel uit te voeren.

We geven u graag meer info ter plaatse!


Golf

Wat is er voor de liefhebbers heerlijker dan golfen in volsterkte privacy en rust …

In de onmiddellijke omgeving van Finca La Toronja liggen enkele prachtige golfterreinen. De dichtstbijzijnde golfbaan ‘Alhaurin Golf’ (ontworpen door Severiano Ballesteros) ligt op amper 6 minuutjes rijden.

En u vindt nog meer schitterende golfbanen op een kwartier tot een halfuur rijden. De provincie Málaga biedt overigens meer dan 70 courts!

Finca la toronja ligt gewoon midden in het Mekka van de golfsport.


Watersport

Het groene ‘El Caminito del Rey’ gebied zal iedere watersportliefhebber kunnen bekoren.

De meren van Ardales zijn ideaal om te kajakken, te zwemmen, … En dat alles midden in een prachtig natuurgebied!

En uiteraard kan u nog heel wat meer watersporten beoefenen aan de kust. De zee ligt overigens slechts twintig minuten rijden van Finca La Toronja!