Andalusische natuurpracht

Parque National Sierra de las Nieves

Het Parque National Sierra de las Nieves werd in 1995 toegevoegd aan de lijst ‘biosferen van de UNESCO’.

Het park heeft een grote natuurlijke rijkdom, met vele planten- en diersoorten. Sommige van deze plantensoorten zijn bijna uniek in de wereld, zoals Quejigo Pinsapo. Dieren zoals de steenbokken of otters zijn permanente bewoners in het park.

Zal het u verbazen dat het Parque National Sierra de las Nieves een waar paradijs voor natuurliefhebbers en wandelaars is?


El Torcal

El Torcal was het eerste beschermde natuurgebied in Andalusië (1929). Het beslaat meer dan 1.200 ha. In 1978 werd het uitgeroepen tot natuurpark rijk aan flora en fauna.

Wat maakt El Torcal zo bijzonder? Het is een van de meest indrukwekkende karstlandschappen van Spanje.


El Chorro – Meren van Ardales

De kloof van El Chorro is zowat de belangrijkste attractie van het Park van Ardales. U vindt er het vernieuwde pad ‘El Caminito del Rey’, een bijzonder spectaculair wandelpad langs duizelingwekkende kloven! Niet voor mensen met hoogtevrees …

Het is ook een ideale plek om te wandelen nabij de prachtige meren en u volledig onder te dompelen in het schitterende landschap. De meren van Ardales zijn bijzonder geliefd voor hun natuurlijke schoonheid en prachtige vergezichten.