Ontspannen in en rond Finca La Toronja

Sportief

Sportief betekent niet noodzakelijk ‘de limieten opzoeken’. U kan heerlijk wandelen in Andalusia, of prachtige rustige fietstochten maken.

Heeft u het graag wat actiever? Dan gaat u op pad met de renfiets of de mountainbike. U bevindt u ook in het mekka van de golfsport. En uiteraard zijn er zeer veel mogelijkheden om watersport te beoefenen. Aan een meer of aan zee.

Of wil u het toch wat extremer? U kan raften, aan canyoning doen, of gaan bergbeklimmen.


Cultuur

Wie dacht dat Andalusia enkel synoniem is van ‘zonnekloppen’ vergist zich sterk!

De hele regio is eigenlijk een smeltkroes van culturen. U vindt er zeer veel Moorse invloeden. Maar u heeft er ook de mooie typische witte dorpjes.

En ja hoor, voor de liefhebbers is er ook een flinke portie ‘blingbling’. Prachtige jachthavens met alle bijhorende luxe. Even heerlijk wegdromen …


Natuur

Ook op het gebied van natuurschoon valt er rond Finca La Toronja heel wat te beleven!

Een voorbeeld: het Parque National Sierra de las Nieves. Dit werd overigens in 1995 toegevoegd aan de lijst ‘biosferen van de UNESCO’. Daarnaast vindt u in El Torcal een van de meest indrukwekkende karstlandschappen van Spanje.

De kloof van El Chorro is dan weer een belangrijke attractie in het Park van Ardales met zijn bergkloven en meren. U vindt er het vernieuwde pad ‘El Caminito del Rey’, een bijzonder spectaculair wandelpad langs duizelingwekkende kloven! Niet voor mensen met hoogtevrees …


Relax

Na de inspanning volgt de ontspanning. Of wou u gewoon een pure relax-vakantie?

Geniet van de fantastische tuin rond Finca La Toronja. Inclusief het hele jaar door  zwembad, de mooie terrassen!

Of bezoek enkele van de prachtige stranden van Bénalmadena, Fuengirola, Mijas en Marbella met hun leuke bars en restaurantjes! Een “must” zijn de bekende chiringuitos gekend voor hun gegrilde sardines, andere visgerechten en tapas.