Blog

Bezoek Ojén, een typisch Andalusisch dorp vlakbij Marbella

Typisch voor Andalusië: de vele Arabische invloeden

Lopend door het oude centrum van Ojén (300 meter hoogte) zie je overal om je heen de kenmerken van het rijke Arabische verleden van ruim acht eeuwen geleden. De smalle en enigszins verborgen straten zijn wellicht wat winderig, maar ze leiden je langs huizen die deels in de rotsen ingebouwd zijn.

De muren van de huizen zijn prachtig witgekalkt en bedekt met geurende jasmijn en bougainvilles, al of niet in kleurige bloempotten. Ramen en balkons zijn voorzien van prachtig ontworpen ijzerwerk en de daken zijn voorzien van Arabische dakpannen.

Allemaal voorbeelden van de prachtige architectuur en stijl, die zo kenmerkend zijn voor de Andalusische dorpjes.

Vlakbij Marbella en toch in de bergen

Het ene moment heb je een spectaculair uitzicht op de blauwe Middellandse Zee rond Marbella, het andere op de groene berggezichten aan de Sierra de las Nieves.

Je hoeft je maar om te draaien in dit prachtige Andalusische decor en je ontdekt telkens weer een mooie plek om foto’s te maken.

Bezienswaardigheden in Ojén (Marbella)

Als je in Ojén bent, wandel dan zeker eens via Calle La Fuente en neem een kijkje bij de kerk ‘La Encarnación’(17º eeuw), gebouwd op een voormalige moskee en de fontein ‘Fuente de los Chorros’.

Bezoek zeker ook de grotten ‘Cueva de las Columnas’. In de grotten vind je onder meer oude pilaren van prehistorische gebouwen.

Wandelingen in de buurt van Ojén (Marbella)

Heb je genoeg van het oude centrum gezien? Geniet dan zeker ook van enkele wandelingen in de buurt van Ojén. Ze zijn zeker de moeite waard. Of ontdek de musea van Ojén.

Wandelroute langs de musea

In een voormalige molen bij Ojén is nu het molenmuseum gevestigd. Er worden oude, originele machines tentoongesteld. Je krijgt er ook een leuke uitleg over hoe de olijfolie vroeger werd geperst na de jaarlijkse oogst.

Je vindt in Ojén ook een mooi wijnmuseum. Je ontdekt in het wijnmuseum hoe Malagawijn vroeger en nu wordt gemaakt.

De klimroutes bij Ojén

Je vindt de klimroutes op zo’n vijf minuten rijden van Ojén. Hier ligt ‘El Refugio de Juanar’, vanwaar er verschillende wandelingen in de Sierra Blanca starten. De Sierra Blanca is een uitloper van de Sierra de las Nieves en staat garant voor uitdagende wandelroutes met hoogteverschil.

De bekendste wandeling is de tocht naar de Cruz de Juanar op een hoogte van 1.178 meter. De Cruz is een schitterend uitzichtpunt met op de top van de berg een gietijzeren kruis en uitzicht op het dorp Ojén.

Uitzichtpunten tussen Marbella en Coín

Op de weg van Marbella naar Coín liggen 2 indrukwekkende uitzichtpunten vanwaar je een prachtig zicht hebt op Ojén en de omgeving.

Er valt heel wat te beleven en te doen in de buurt van Finca La Toronja in Coín (Málaga – Andalusië). Ook Ojén en Marbella liggen binnen handbereik. Wat je ook gaat doen in de omgeving, wij helpen je graag op weg om jouw vakantie onvergetelijk te maken!

Deel dit bericht