Blog

The valhalla for those who love cycling and mountain biking.

Het walhalla voor wie houdt van fietsen en mountainbiken.

Het walhalla voor wie houdt van fietsen en mountainbiken.Beter kan je de prachtige Guadalhorce vallei niet omschrijven. Niet alleen is B&B Finca La Toronja een plaats om tot rust te komen. Maar vormt het door zijn ligging. Een ideaal vertrekpunt om te fietsen in het prachtige Andalusië. Na het fietsen nodigen het grote zoutwaterzwembad en de mooie tuin met zijn 340º uitzicht op de Guadalhorce vallei de gasten uit om na te genieten.

Het kan hier allemaal in Coín en Guadalhorce vallei

Voor elke fietser gaande van fietstoerist, fietsen in gezelschap van de familie, semiprofessionele MTB, triatlon atleten, professionele fietser, het kan hier allemaal.

De licht glooiende heuvels en de pittige beklimmingen van 2º categorie zijn een droom voor de fietsers die houden van een stevige inspanning.

Voor de MTB-liefhebbers zijn er ondermeer de paden van de Sierra de Mijas en Nacimiento de Coin. De eerste MTB-routes starten aan onze B&B, evenals de licht glooiende en vlakke routes richting de witte dorpen en Málága.

Er starten eveneens een 17-tal prachtige fietsroutes in de omgeving van Coín.

Veiligheid en praktische tips

De wegen waarop gefietst wordt, zijn altijd in uitstekende staat. De autobestuurders zijn erg gedisciplineerd dankzij de strengere verkeerswetgeving ter bescherming van de wielertoeristen.

Je kan zelf je fiets en materiaal meebrengen. Of ter plekke een MTB, koersfiets, een stadsfiets en zelfs een elektrische fiets huren.

De ideale periode

De ideale periode om te fietsen in de provincie Málága is van halverwege september tot halverwege juni. In de zomermaanden is het iets te warm. In het voorjaar komen er veel MTB’er en triatlonatleten hun stage doen om wat kilometers en hoogtemeters in de benen te hebben.

Niet alleen is B&B Finca La Toronja een plaats om tot rust te komen maar ook ideale vertrekpunt om de streek per fiets te ontdekken.

 

Deel dit bericht