Blog

Finca La Toronja - Plaza del Pescado Coín

Uit eten in Coín (Málaga) – Tapasbars en restaurants

Door de centrale ligging van Finca La Toronja in Coín zijn vele tapasbars en restaurants te voet bereikbaar.  De restaurants en tapasbars die we vermelden zijn een selectie op basis van de positieve ervaringen van onze gasten. Natuurlijk zijn nog meer eetgelegeheden in Coín die open staan voor ontdekking. 

Eigenlijk kan je Coin opdelen in twee delen waar de meeste zaken liggen: het oud centrum of de urbanisatie El Rodeo.

Het oud centrum (Plaza de Jose Bermudez de la Rubia).

Naar het oude centrum  is het een kleine 15 minuten te voet van bij ons richting de vissersmarkt.  In de volksmond is het plein beter gekend als “Plaza del Pescado” waar het gezellig toeven is. Een mooi pleintje gedomineerd door de kerk “San Juan Bautista’ (16de eeuw). Vanaf de paasvakantie tot eind september kan je ’s avonds hier op de koppen lopen en genieten van sfeer. Pleintje met verschillende tapasbars, gin bar, pizzeria en ijsbar. In de zomermaanden worden de straten en pleinen de vrijdag en zaterdagavond afgesloten. Zodat de kinderen kunnen spelen op straat  en ouders rustig genieten van hun tapas en drank in gezelschap van familie en vrienden.

De belangrijkste zaken die het pleintje en omgeving domineren zijn:

El Rincon de la plaza: een moderne tapasbar.

La Peña en La Torre: de meer klassieke tapasbars met halve of hele borden met gefrituurde vis, e.a.

Het restaurant Coconut tapas ligt op 5 minuten wandelen van het pleintje richting Centro Salud.

Urbanisatie El Rodeo.

Noches de Bohemia - Finca La toronjaNeem men de wagen van bij ons is het ongeveer 5 minuten rijden of een 20 minuten te voet en kom je bij het restaurant La Bohemia. Een wit koetshuis met een prachtige binnenplaats met een 100 jarige olijven boom. Die straalt een moorse sfeer uit waar men kan genieten van de Andalusische keuken. Tijdens de zomer organiseert men ook flamenco avonden (Noches de Bohemia) met aangepaste gerechten in de binnenplaats. Hiervoor moet er vlug bij zijn, vlug volgeboekt.

 

Rijden we de La Bohemia voorbij komen we iets verder bij de urbanisatie El Rodeo met zijn diverse restaurants en bars. De zaken liggen aan een rondpunt met een bronzen paard. Tijdens de zomermaanden zijn de zijstraten aan de zijde van de restaurants afgesloten. De place to be hier is “Caso Paco de Coín”. Een restaurant met een feestzaal en tapasbar. Van zodra het weer het toelaat staan de gasten van de feesten op de terras en de afgesloten straat te genieten van hun aperitief en hapjes. Tijdens de weekends en de zomermaanden is aangeraden om hier te reserveren.

In de nabije omgeving is er de pizzeria trattoría de Giacomo met een traditionele pizzaoven gelegen, verder is ook een nog Chinees restaurant, een Indisch restaurant, een visrestaurant La Jarra, Spaanse bars en nog andere eetgelegenheden zoals Fed Terraza (La Trocha).

En dit allemaal in de dichte omgeving van Finca La Toronja.

 

Deel dit bericht