Blog

Wandelingen in het prachtige Andalusië vanuit Coín Walks in beautiful Andalusia from Coín

Wandelingen in het prachtige Andalusië vanuit Coín (Málaga).

Andalusië: een ongelooflijke afwisseling aan landschappen en wandelingen vanuit Coín.

B&B Finca La Toronja is niet alleen een plaats om tot rust te komen maar ook door zijn ligging een ideaal vertrekpunt om te wandelen in het prachtige Andalusië.

In de nabije omgeving is het aanbod heel groot en afwisselend gaande van wandelingen in de bergen met zijn specifieke fauna en flora, unieke ruwe rotsformaties, beschermde natuurparken, watervallen, prachtige kustlijnen.

Enkele wandeltips:

Coín

Op een 400 meter van onze B&B beginnen de eerste van de 10 uitgestippelde wandelingen. Een van deze leidt tot “Barranco Blanco”, een van de mooiste watervallen van de provincie Málaga.

 Prachtige uitzichten vanaf La Concha nabij Marbella

Bij mooi weer is een wandeling naar ‘La Concha’, ook wel ‘de schelp van Marbella’, een aanrader. De berg met zijn hoogste punt (1.200 m) ligt in het meest zuidelijke gedeelte van de bergketen Sierra Blanca, een uitloper van de Sierra de las Nieves. Prachtig zicht op Gibraltar, Tanger en de kustlijn met zijn zandbanken. Het vertrekpunt van de wandeling is bij het hotel-restaurant El Refugio de Juanar, op 20 minuten rijden via de A-355 vanaf onze B&B.

 Wandelen in het prachtige natuurgebied bij de embalses van Guadalhorce en El Caminito del Rey.

Dit prachtig natuurgebied ligt op een half uur rijden van onze finca.

De wandeling “El Caminito del Rey” begint aan het pomphuis van de oude stuwdam. En gaat door de kloof of in de volksmond “Garganta del Chorro”. De wandeling via het vernieuwde pad loopt door het El Chorro gebied.

 El Torcal de Antequerra – de fantastische rotswereld

El Torcal was het eerste beschermde natuurgebied in Andalusië (1929).

Wat maakt El Torcal zo bijzonder? Het is een van de meest indrukwekkende karstlandschappen van Spanje.

Vreemde rotsen nemen de vormen aan van dieren en spookjes figuren. Het is een reusachtig, 1.200 ha groot rotslabyrint dat als een grote, ronde tafel opvalt in de omgeving. Zijn  hoogste punt ligt op 1336 meter hoogte. El Torcal is al van veraf te zien zelfs vanuit onze tuin in Finca La Toronja.

Montes de Mijas

Gelegen op een twintigtal minuten rijden van de B&B, onmiddellijk toegang tot 7 bewijzerde wandelwegen met zicht op de Middellandse Zee en het achterland. Moelijkheidsgraad van gemakkelijk tot moeilijk (Pico de Mijas).

Last but not least de Sierra de las Nieves met zijn diverse wandelpaden op een twintig kilometer van bij ons is zeker een aanrader en natuurlijk niet te vergeten een leuke wandeling aan de Middellandse Zee.

 Er valt heel wat te beleven en te doen in de buurt van B&B Finca La Toronja in Coín (Málaga – Andalusië). Wat je ook gaat doen, wij helpen je graag op weg om jouw vakantie onvergetelijk te maken.

Deel dit bericht