Blog

Visit fashionable Marbella and Puerto Banús in one day.

Bezoek het mondaine Marbella en Puerto Banús in één dag.

Genieten van het oud centrum, strand en prachtige jachthavens

Het oude centrum met zijn smalle straatjes, overdekte markt en pleintjes. De  drie jachthavens: Puerto Banús, Puerto Deportivo en Marina La Bajadilla. En niet te vergeten de stranden met zijn diverse Beach clubs.  Vertrekkend vanuit B&B Finca La Toronja in Coín (Málaga) is het een kleine 30 minuten rijden tot in het oud centrum via de A-355 en de witte dorpen Monda en Ojén.

Oud centrum Marbella

Aangekomen in overdekte parking Market Marbella (24 op 24 uren open) kan je het oude centrum bezoeken met zijn overdekte markt “Mercado municipale de Marbella”, de Plaza de los Naranjos met al zijn vele restaurants, het kasteel die het belangrijkste overblijfsel is van de islamitische beschaving dat in het centrum van Marbella is overgebleven en die deel uitmaakt van het stedelijk weefsel van wat bekend staat als het Historisch Centrum, zijn kleine straatjes en pleintjes. Na een tijdje te hebben rondgeslenterd en een restaurant te hebben uitgekozen voor later op de avond. Gaan we richting de promenade via Avenida del Mar met zijn bronzen beelden uit de verbeelding van de briljante kunstenaar Dali.

Promenade van Marbella

Rechts zie je Puerto Deportivo met al zijn zeilboten en nemen we de richting rechts richting Puerto Banús. Hier hebben we de keuze ofwel gaan we te voet ofwel nemen we de catamaran van Fly Blue naar Puerto Banús. Te voet via de stranden en hun chiringuitos, bekende strandrestaurants bereiken we Puerto Banús na een kleine 90 minuten of meer te slenteren op de promenade aan de achterzijde van de befaamde Golden Mile en Marbella Club Hotel. Genieten van het mooie weer en de Middellandse Zee.

Puerto Banús

Aangekomen in Puerto Banús merk je al vlug de blitse wagens gaande van Ferrari, Mac Laren, Lamborghini, Bentley, Rolls Royce. Die hier rondrijden rond de jachthaven met zijn mooie jachten en zeer grote boten. “A place to be” van jetset van de wereld. En dan hebben we nog de exclusieve winkels die je meestal maar tegenkomt op plaatsen zoals London, Parijs, New York, Beverly Hills. Moe rondgelopen heb je de keuze terug te voet naar het oude centrum van Marbella ofwel de bootdienst van Fly Blue.  Als men de catamaran neemt kan je genieten van het gebergte “Sierra Blanca” waartegen Marbella is gebouwd.

Is één dag voldoende om van Marbella te ontdekken? Er valt hier zoveel te beleven en te doen en dit op een korte afstand van

Finca La Toronja. En dan hebben we de stranden nog vergeten met hun totale lengte van 27 km met hun Beach clubs.

Deel dit bericht