Blog

Sohail Fuengirola Finca La Toronja

Fuengirola, een populaire bestemming aan de Costa del Sol?

Fuengirola een populaire bestemming aan de Costa del Sol

Een van de meest populaire bestemmingen aan de Costa del Sol is de stad Fuengirola. In deze stad is van alles te doen, of je nu van een luie strandvakantie of van een actieve vakantie houdt. Langs de kustlijn loopt een lange promenade met maar liefst 8 kilometer zandstrand en in combinatie met de jachthaven kun je hier dus naar hartenlust watersporten beoefenen. Daarnaast zijn er veel groene parken in de stad, waar altijd wel iets te doen is, is het kasteel “Sohail” het bezoeken waard en is er het “Bioparc Fuengirola”, een zeer bijzondere dierentuin. Voor ieder wat wils dus.

Watersporten langs de langste strandpromenade van Spanje

 Fuengirola’s strandpromenade, Paseo Maritimo, is met 8 kilometer een van de langste dijken van Spanje die gelegen is aan zee. Hier vindt je een serie van fijne Mediterrane stranden in de nabijheid van vele bars, restaurants, pubs, nachtclubs, discotheken, loungebars, winkels, hotels en natuurlijk de jachthaven van Fuengirola. De jachthaven biedt ligplaatsen voor boten tot 20 meter en diverse mogelijkheden: van watersporten zoals duiken tot zeilcursussen die door de plaatselijk Nautic Club georganiseerd worden. Bij de jachthaven is ook een vissershaven te vinden.

Bezoek ook eens, de grootste openluchtmarkt aan de kust. Deze markt wordt elke dinsdagochtend op de terreinen van de kermis (Los Boliches) gehouden en trekt zowel toeristen als de lokale bevolking.

Bezoek kasteel ‘Sohail’

 Het kasteel ‘Sohail’ is het symbool van Fuengirola. Het ligt op een heuvel net buiten de stad, op een hoogte van 38 meter boven zeeniveau, en heeft een indrukwekkend uitzicht over de Middellandse Zee. Deze burcht bestond in het begin slechts uit 1 toren, die werd gebouwd in 956 tijdens de Moorse heerschappij in Andalusië. Men weet niet of ging om een uitkijktoren of verdedigingsbaken. Na meerdere renovaties lijkt het vandaag de dag op een Arabisch fort. Het kasteel is nu een plek waar culturele activiteiten en concerten plaatsvinden.

Vele parken en festivals

 Fuengirola is met zijn vele parken een groene stad te noemen. Een van de meest interessante parken is ‘Fluvial’, dat naast het kasteel ligt. Er loopt een rivier door dit park en heeft een bootverhuur. Het hele jaar door zijn er vele festivals op het gebied van muziek, klassieke dans, ballet, flamenco en theater. Zelfs het circus strijkt twee keer per jaar neer in Fuengirola.

Bioparc Fuengirola

Dierentuin Bioparc Fuengirola ligt in het hart van de stad. Deze dierentuin beschermt de biodiversiteit en de werking voor het behoud van bedreigde diersoorten. Ecosystemen zoals tropische (regen)wouden zijn gekopieerd om de bezoekers een zo natuurgetrouw mogelijk beeld te geven. Daarom leven verschillende diersoorten bij elkaar in één verblijf, zoals ze dat ook in de natuur zouden doen.

Beleef Fuengirola een populaire bestemming aan de Costa del Sol het hele jaar door

 Zoals je ziet is Fuengirola het hele jaar door de moeite waard om te bezoeken en is er altijd wel iets (toeristisch) te doen. Wil je liever in een rustigere omgeving overnachten? Boek dan je verblijf bij Finca La Toronja. In slechts 30 minuten rijd je deze prachtige toeristische plaats binnen, maar heb je ook de mogelijkheid om vele andere bezienswaardigheden in Andalusië te verkennen.

Deel dit bericht