Blog

Fiesta de la Naranja of het sinaasappel festival in Coín (Málaga)

Het sinaasappel festival

Coín (Málága) viert op zondag 21 mei 2023 voor de 26e keer het “Fiesta de la Naranja”, ofwel het festival van de sinaasappel. Vanaf 11.00 uur barst het feest los op en rondom het Plaza José Bermúdez de la Rubia. Zoals de naam al doet vermoeden, staat dit gastronomische feest volledig in het teken van de sinaasappel. Maar wees gerust, er zijn ook activiteiten zonder sinaasappels.

De traditionele ‘sopa hervía’

Duizenden inwoners en bezoekers trekken jaarlijks naar dit festival om te komen proeven van versgeperst sinaasappelsap, sinaasappelsalade en de traditionele ‘sopa hervía’, gekookte soep. In de gerechten voor dit proeffestijn wordt meer dan 5.000 kilo sinaasappels verwerkt.

Natuurlijk kun je ook sinaasappels kopen op de markt, waar zo’n 50 exposanten staan. Naast sinaasappels kun je daar ook terecht voor andere lokale lekkernijen, zoals kaas, worst, brood en snoep, maar ook voor handwerk en keramiek.

Muziek, dans en wedstrijden

Naast de gastronomische verwennerijen is er nog meer te beleven tijdens het Fiesta de la Naranja. Geniet van muzikale uitvoeringen, shows en populaire dansen. Of kom kijken naar de wedstrijden. Al je zintuigen zullen geprikkeld worden tijdens dit jaarlijks terugkerende festival.

 Uitvalbasis Finca La Toronja

Natuurlijk wil je lekker vroeg bij het festival zijn of na die tijd snel met de benen omhoog zitten om na te genieten. Finca La Toronja ligt op slechts een paar minuten afstand met de auto van Coín. Wil je liever lopen? In zo’n 15-20 minuten sta je op het Plaza José Bermúdez de la Rubia.  Daarmee is Finca La Toronja de perfecte uitvalsbasis voor het Fiesta de la Naranja.

Deel dit bericht