Blog

Discover the hidden beauty of Barranco Blanco in Coín.

Ontdek de verborgen schoonheid van Barranco Blanco in Coín.

Een paradijselijke bestemming om te verkennen en te ontspannen.

Barranco Blanco is een paradijselijke bestemming gelegen in de gemeente Coín Málaga, in de regio Guadalhorce. Ontdek de verborgen schoonheid. Naast de belangrijke ecologische bescherming is Barranco Blanco door de Provinciale Raad uitgeroepen tot een unieke plek in Málaga. Met zijn weelderige groene landschap, kristalheldere wateren en indrukwekkende kliffen.

Dit natuurreservaat biedt een scala aan activiteiten voor bezoekers om van te genieten. Wandelaars kunnen genieten van prachtige wandelroutes die hen door weelderige bossen en schilderachtige landschappen leiden. Voor degenen die op zoek zijn naar wat meer avontuur. Hier kunnen bezoekers afdalen langs de kliffen en zich laten meevoeren door het verfrissende water van de rivier.

Verken de adembenemende landschappen, unieke flora en fauna

Voor fotografen is dit ook een ideale plek om prachtige foto’s te maken. De adembenemende landschappen en unieke flora en fauna bieden talloze mogelijkheden voor creatieve fotografie.

Toegang tot Barranco Blanco

Om deze enclave te bereiken, moet je eerst de weg MA-3303 nemen, met een afslag op ongeveer 5 kilometer van Alhaurín El Grande (in de richting van Coín). Eenmaal op deze weg zie je borden die aangeven dat het verboden is om verder te rijden met een motorvoertuig (wegens het brandgevaar). Vanaf hier moet je te voet afdalen langs een pad dat grotendeels in de schaduw van een dennenbos loopt.

Eenmaal beneden maakt de omgeving het goed en zie je al gauw een riviertje stromen. De wandeling voert je stroomopwaarts.

Het dragen van stevige schoenen is geen overbodige luxe, want de stenen in de rivier zijn glad en soms moet je ook over wat stenen klauteren. Loop je het ene moment nog tot je enkels in het water, een paar meter verder kun je zo tot je middel in het water staan.

Na een half uurtje lopen, verbreedt de rivier zich en is er een meertje waar je kunt zwemmen. Het water is hier inmiddels tot aan je lippen gestegen (in de winter kan het ook helemaal droog staan.) 

Verborgen parel in Coín.

Barranco Blanco is een verborgen parel in Coín die je niet mag missen. Of je nu op zoek bent naar natuurlijke schoonheid, avontuur of gewoon even wilt ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven, deze plek heeft het allemaal. En dit allemaal in de dichte omgeving van Finca La Toronja.

Deel dit bericht