Blog

Ontdek het prachtige Coín en zijn omgeving

Finca La Toronja is gelegen op een zuidelijke heuvel , op 15 minuten wandelen van het oude centrum van Coín, met zijn leuke pleintjes, tapasbars en restaurants. Bij veel van onze gasten is Coín onbekend, vandaar dat we je in dit blog graag even meenemen door de omgeving.

Coín is belangrijk voor de regio

Coín is een klein stadje (24.000 inwoners), gelegen in de provincie Málaga, op 20 km van de kust. Strategisch gelegen tussen de witte dorpen, waaronder Monda, Guaro, Alozaina (Sierra de las Nieves), en de Guadalhorce vallei. De belangrijkheid van Coín weerspie-gelt zich in de aanwezigheid van middelbare scholen, een gerechtsgebouw, de brand-weer en een ziekenhuis.


Culturele hoogtepunten

Aan de belangrijkste culturele elementen van de stad zijn de invloeden van prechristelijk stedelijk weefsel na de Moorse invloeden duidelijk zichtbaar. Deze monumenten zijn ge-deeltelijk of volledig wettelijk beschermd.

In het oude centrum vind je o.a.:

  • de kerk en het klooster van ‘Santa María de la Encarnación’ (15de eeuw), gelegen op het gelijknamige plein. Deze kerk en dit klooster zijn op een voormalige moskee gebouwd en hebben de minaret hiervan behouden.
  • de kerk van ‘San Andrés y Hospital de la Caridad’. Deze kerk werd gebouwd op de Plaza de San Andrés en heeft een prachtige plafond.
  • de kerk van ‘San Juan Bautista’ (16de eeuw), gelegen op de Plaza José Bermúdez de la Rubin. Deze kerk heeft een prachtig barokretabel en mooie azule-jo’s (tegels), versierde kroonlijsten en hoekstenen.
  • de toren van het oude klooster van Trinitarios Calzados.

Buiten het centrum vind je ook verschillende monumenten, zoals:

  • overblijfselen van een Romeins aquaduct.
  • Cuevas Rupestres, gelegen aan de weg naar Marbella. Dit monumentale complex van grottenkloven is gedateerd tussen het einde van de 8e en de 10e eeuw, met behulp van een Mozarabische chronologie en volgens vergelijkende analyses met soortgelijke bouwwerken in onze omgeving. Dit complex is alleen open bij bijzon-dere gelegenheden, omdat dit complex op privéterrein ligt.Dit oudste monument van Coín heeft de bijzonderheid dat hij is opgegraven in de kalkstenen rots zelf, met vele esthetische en functionele details, zoals hoefijzer bogen, nissen, steunberen, gesimuleerde zadeldaken, een bank voor de liturgi-sche dienst, een triomfboog om het schip te scheiden, de pastorie van de kerk, verschillende soorten gewelven, ventilatiegalerijen en vluchtroutes.
  • Hermitage van Onze-Lieve-Vrouw van de Fuensanta. De hermitage, gelegen in een steile helling, kijkend naar de rivier de Pereila, is een van de mooiste plekken op het platteland van Coín. De primitieve hermitage van Nuestra Sra De Fuensan-ta dateert uit de 16e eeuw. De huidige is gebouwd in de 17e eeuw en onderging verschillende hervormingen in de loop van de tijd. Het interieur van de Hermitage is alleen in de maand mei te bezoeken, van 1 mei tot de eerste zondag in juni, wanneer de patroon op pelgrimstocht naar de kerk van San Juan gaat.


Actief en passief genieten van de natuur

De natuurlijke omgeving rond Coín is uniek, omdat het in de buurt ligt van de stranden van de Costa del Sol en het natuurpark van de Sierra de las Nieves. Daarnaast heeft Coin eigen natuurlijke juweeltjes, zoals het natuurreservaat Barranco Blanco, de rivier Rio Pereila of de dennenbossen van de Llanos del Nacimiento. Deze dennenbossen zijn, met zeven uitgestippelde routes, een mekka voor MTB’ers en wandelaars. Kortom, in Coín is voor ieder wat wils, of je nu passief of actief wilt genieten.

Deel dit bericht