Blog

‎⁨Centre Pompidou Málaga⁩, ⁨Puerto de Málaga⁩, ⁨Málaga⁩, ⁨Costa del Sol⁩, ⁨Spanje⁩

La Noche en Blanco Málaga 2023

Een nacht vol kunst en cultuur in Málaga

Zaterdag 20 mei 2023 staat in het teken van kunst, cultuur en amusement. Preciezer: van 19:00 uur ’s avonds tot 1:00 uur ’s nachts is er van alles te beleven in het historisch centrum van Málaga. Van voorstellingen en optredens tot monumenten en musea: tijdens de 14e editie van de cultuurnacht van Málaga is er van alles te doen. Het thema van 2023: “la buena vida”.

Voorstellingen op straat – historisch center van Málaga

In het historisch centrum van Málaga loop je deze avond en nacht van voorstelling naar voorstelling. Kunstenaars maken ter plaatse nieuwe kunst of tonen hun artistieke werk op straat. Toneelmakers en acteurs zorgen voor straattheater en musici laten allerlei verschillende muziekstijlen horen. Zo kun je op een straathoek een hip bandje treffen of een pianist voor de kathedraal. Alles is mogelijk tijdens deze culturele nacht.

 

Gratis bezoek aan musea en monumenten

Bezoek deze nacht ook een van de vele musea die voor de gelegenheid gratis hun deuren openen. Bekende musea die aan deze nacht meedoen zijn bijvoorbeeld het Picasso museum, het Carmen Thyssen museum en Museo Revello de Toro.

Maar ook vele monumenten zijn gratis te bezichtigen. Een tip: bezoek het Alcazaba, het best bewaarde Moorse fort in Spanje. In de avond is dit fort sprookjesachtig verlicht.

Maak voor jezelf wel een planning welke musea of monumenten je wilt bezoeken, trek er genoeg tijd voor uit en zorg dat je er op tijd bij bent. De gratis toegang veroorzaakt vaak lange wachtrijen.

Voorstellingen voor jong en oud

Zoals gebruikelijk in Spanje gaan de kinderen natuurlijk gewoon mee naar La Noche en Blanco. Vaak zijn er ook voorstellingen voor kinderen. Er wordt gelachen, gedanst en gezongen op straat, iedereen doet gezellig mee. De Malagueños zijn dol op deze nacht. Dit is de gelegenheid om Málaga eens van een andere kant te leren kennen.

Finca La Toronja is de perfecte uitvalsbasis

Kortom, een sfeervolle nacht met veel dans, muziek, literatuur en kunst in een lekker ongedwongen sfeertje. Kom ook en doe mee! Vanuit Finca La Toronja is het slechts 25 minuten rijden naar Málaga, de perfecte uitvalsbasis voor een avondje cultuursnuiven.

Deel dit bericht