Blog

Prachtige uitzichten vanaf La Concha vlakbij Marbella

Prachtige uitzichten vanaf La Concha  

Bij mooi weer is een wandeling naar ‘La Concha’, ook wel ‘de schelp van Marbella’genoemd, een aanrader. Deze berg is het hoogste punt (1.200 m) in de omgeving van Marbella en Puerto Banús. De berg ligt in het meest zuidelijke gedeelte van de bergketen Sierra Blanca, een uitloper van de Sierra de las Nieves. Prachtige uitzichten vanaf La Concha vlakbij Marbella.

Het vertrekpunt van de wandeling is bij hotel-restaurant El Refugio de Juanar, op 20 minuten rijden via de A-355 vanaf Finca La Toronja in Coín. Onderweg heb je een mooi zicht op de typische andalusische witte dorpen Guaro en Monda.

Diverse wandelingen op verschillende niveaus nabij El Refugio de Juanar:

Vanaf El Refugio de Juanar, dat naast een prachtig bos ligt, starten de verschillende wandelingen. Er zijn wandelingen van verschillende niveaus naar diverse uitzichtpunten, dus is er altijd een wandeling die geschikt voor je is.

  • De wandeling naar de ‘Mirador del Corzo’ (uitzichtpunt van de reeën), die op nog geen 500 meter van de Refugio ligt.
  • Zeer geschikt voor families met kleine kinderen is de wandeling naar de ‘Mirador del macho Montes’.
  • Cruz de Juanar is een andere wandeling, iets hoger en verder gelegen uitkijkpunt. Ook van hieruit een prachtig uitzicht op de Middellandse Zee, Gibraltar en Marokko. Elke jaar wordt er een pelgrimstocht gehouden naar de Cruz de Juanar.

Betoverend uitzicht over de kustlijn, van Fuengirola tot Gibraltar.

Voor de wandeling naar ‘La Concha’ (de top) volg je eerst het pad richting de Cortijo de Juanar. Deze wandeling voert je door een dennenbos en vervolgens via olijfboomgaarden naar de ‘Mirador de Juanar’. Vanaf hier begint de slechtste 500 meter van deze wandeling; dit wordt ook wel ‘Salto del Lobo’ genoemd. Het pad is blootgesteld aan de wind, dus voorzichtig zijn op stormachtige of regenachtige dagen. Het pad is vrij smal; op sommige plaatsen is het pad slechts 50 cm breed. Dit stuk is daarom echt niet geschikt voor mensen met hoogtevrees. Toch is de reis de moeite waard als je durft door te zetten. Je kan altijd stoppen en gewoon terugkeren. Bij mooi helder weer heb je vanaf de top namelijk een betoverend uitzicht over de kustlijn, van Fuengirola tot Gibraltar. Soms heb je geluk en kun je zelfs de kustlijn van Afrika zien.

Goede voorbereiding

De kortere wandelingen en de wandelingen die geschikt zijn voor elk niveau vergen misschien niet veel van je conditie. Wil je echter La Concha beklimmen? Zorg dan – naast een goede conditie – voor schoenen met goede grip. De volledige tocht naar de top en weer terug duurt enkele uren, dus neem ook voldoende eten en vooral voldoende water mee. Zo zorg je dat je uitdagende wandeling een onvergetelijke herinnering wordt!

Een prachtige wandeling binnen het handbereik van Finca La Toronja in Coín (Málaga).

Deel dit bericht