Blog

Witte dorpen nabij Finca La Toronja

Binnen een straal van 10 tot 45 km van Finca La Toronja liggen tien typische witte dorpen, allen met hun eigen bijzonderheden. Het bijzondere aan deze dorpen is dat ze allemaal in de prachtige Sierra de las Nieves liggen. Dit natuurpark werd in 1989 door het parlement van Andalusië tot natuurgebied verklaard. In 1995 werd het toegevoegd aan de lijst van biosfeerreservaten van de UNESCO. In 2018 is het gebied uitgeroepen worden tot zestiende nationale park van Spanje.

De witte dorpjes die wij gaan omschrijven in meerdere blogs, liggen op twee belangrijke routes richting kust en binnenland. Beide routes worden door de reisgidsen aangestipt als schilderachtig. Als je vanuit Finca La Toronja richting de Costa del Sol – Marbella rijdt via de A-355, tref je de dorpen Monda, Guaro, Ojén en Istán. Rijd je via het centrum van Coín richting Ronda, dan kom je langs Alozaina, Casarabonela,  Tolox, Yunquera en El Burgo.

We raden je aan om meerdere dagen uit te trekken om de witte dorpen te bezoeken. De komende maanden gaan we je meer vertellen over wat er in deze dorpen allemaal te zien is.

Deel dit bericht